Sunday, May 25, 2014

JAHITAN MELOMPAT!!!

JAHITAN MELOMPAT!!!


salam sayang semua,

Jahitan Melompat!!! aghhhh!! mesti kita pon rasa nak melompatkan ? nak2 time baju tengah menimbun time nilah jarum patah lepas tu jahitan melompat-lompatlah plak.. jom share tips of the days:


JAHITAN MELOMPAT

Punca;

  1.  Jarum Tak dipasang dengan Betul - Cek balik jarum yang dipasang pastikan lekuk ngan lepernya jarum tu diletakkan pada posisi yang betul.
  2. Saiz jarum yang salah- Pilih saiz jarum yang betul untuk kain yang tertentu. biasanya kiat akan pakai jarum saiz 11 atau 13 untuk kain kotton atau ciffon. untuk kain yang lebih tebal sila gunakan jarum yang lebih besar sikit yek.
  3. Cara gulung benang kat sekoci tak betul- pastikan benang yang digulung dan diletakkan dalam sekoci ikut arah yang betul. kalau terbalik memang jahitan akan melompat.
  4. Jarum tumpul- kadang-kadang dek kerana terlalu asyik dan banyak sangat jahit. jarum yang kita pakai dah tumpul. jadi tukarlah kepada jarum yang baru.
Kalau ada sesapa yang ada tips atau pengalaman lain boleh kongsi sama ye..tq baby..







hak cipta Sentuhan Sofea

Thursday, May 22, 2014

BUSANA ANDA PASTI MERIAH DENGAN CORAL STONE CRUMBLE!!

BUSANA ANDA PASTI MERIAH DENGAN CORAL STONE CRUMBLE!!


Raya dah dekat, nak blingkan sendiri busana anggun anda?
Step by step, bergambar PENUH, tak de basic pon boleh buat 
Promosi terhad kepada 100 orang pertama
dapatkan dengan harga Promosi RM30.00 (Harga Asal RM50.00)

Sangat Berbaloi, Lepas dah pandai blingkan baju sendiri boleh ambik tempahan pula.

Nota Tutorial Coral Stone Crumble 
Pre Booking - RM10.00
cepat pm/wassap ke 019-2601899








hak cipta Sentuhan Sofea

Tuesday, May 20, 2014

BLOG HILANG DAH KEMBALI

BLOG HILANG DAH KEMBALI




Salam sayang dan salam sejahtera
Hari ni sempat kot nak sambung tentang Blog www.sentuhansofea.blogspot.com yang macam biskut chipsmore tu. Baca tak entry yang sebelum ni.. Kalau belum boleh jer sepintas lalu baca sat sini 

Sambungan dari citer tu,
Sebelum tu, Ahkak mintak maaf kalau entry akak ni tak berapa difahami. Sebab akak bab IT ni kurang mahir. Kat sini sekadar kongsi pengalaman Ahkak yang hampir-hampir putus nyawa..ulps..bukan, astaghfirullahalaziim...  putus harapan nak dapatkan balik blog yang dah dibina lama. Hu3 nak buat balik..tau jerle..lambat la .. 

Ahkak juga memahami perasaan korang kalau hadapi perkara ni..waghhh!!! meraung dalam hati jer ler..

Ish .. merepek banyak Plak kan? Ok meh baca:
  1.  Bukak blog- tetiba! Tengah dok syok scroll.. pop.. dia p ke web tah hapa-hapa tah.. macam video kat bawah ni.. (sorry la terbalik.. terpaksalah korang sengetkan leher korang sat)
  2. Aghhhh! (Sure korang pon terkejut n terkedu gak kan? Kalau jd camni)

video
(Maaf terbalik videonyer- terpaksalah korang sengetkan kepala yer- maklumlah amatur baru belajo)

          3.    Ok. Tarik nafas, istighfar banyak2.. Baca Qul Innalillahiwainnailaihira jiuun                    ( Mula-mula kena dulu tu tak sempat baca ni.. gelabah gile you!!) setelah                          hampir  setahun mencari solusi..barulah dua tiga hari lepas terjumpa.

          4.  Cek-punye cek.. tetiba ternampak kat atas tu http://www.fibox
                   5. Carilah apa benda fibox ni
          6.   Last-last dapat tahu rupanye ruangan chating yang dah tak leh guna.. so                  ahkak pon try n error p dekat layout

             7.  Kena klik satu-satu lay-out ?widget yang ada samada kotak tu ada nama ke             tak. better p yang kotak ada tapi takde nama, cek kat situ tengok apa                       isinyer. Cari kod yang ada nama fibox. Rupenyer dia dok ada baik ja kat                         dalam lay out (ahkak sendiri yang creat sebenanrnya dulu..he3 ) tengok                      gambar ja la


   Ahkak pon remove kan gadjet ni




                     Lepas remove.. try view blog www.sentuhansofea.blogspot.com
                   
                    Fuh!! Alhamdulillah dah stabil

 So, Pesanan Ahkak.. pada yg baru n tak pandai cam ahkak ni tak yahla nak boh widget-widget yag ada tarikh luput ni.. sengsara dibuatnyer.. hu

Selamat mencuba


Jangan Lupa dapatkan Nota Tutorial Manik Crumble dengan harga Promosi
kat sini


hak cipta Sentuhan Sofea

Sunday, May 18, 2014

YES!!! BLOG DAH STABIL (ALHAMDULILLAH)

YES!!! BLOG DAH STABIL (ALHAMDULILLAH)

hak cipta Sentuhan Sofea

Salam pembaca semua
Terim kasih kepada yang masih sudi ikut perkembangan blog sentuhansofea ni.
blurr n fed-up dengan problem blog hilang.. google cari otai-otai tuk dapatkan bantuan juga hampa.

Hari ni berkat kesabaran dan ketekunan berjaya gak jumpa punca dia. ALHAMDULILLAH SEMOGA STABILLAH HENDAKNYA. CUMA YANG GAMBAR-GAMBAR YG DAH HILANG TU..MEMANG TAK LEH BUAT APA DAH..
INILAH MASALAH YANG SAYA HADAPI TUH.

video

Macamana saya buat.. 
1. google ...tak jumpa gak
2. referesh pun tak jalan

aduih. maaf sambung balik nnt .. baby dah melalak dah..hu33
tq. 


Saturday, May 17, 2014