Tuesday, May 20, 2014

BLOG HILANG DAH KEMBALI




Salam sayang dan salam sejahtera
Hari ni sempat kot nak sambung tentang Blog www.sentuhansofea.blogspot.com yang macam biskut chipsmore tu. Baca tak entry yang sebelum ni.. Kalau belum boleh jer sepintas lalu baca sat sini 

Sambungan dari citer tu,
Sebelum tu, Ahkak mintak maaf kalau entry akak ni tak berapa difahami. Sebab akak bab IT ni kurang mahir. Kat sini sekadar kongsi pengalaman Ahkak yang hampir-hampir putus nyawa..ulps..bukan, astaghfirullahalaziim...  putus harapan nak dapatkan balik blog yang dah dibina lama. Hu3 nak buat balik..tau jerle..lambat la .. 

Ahkak juga memahami perasaan korang kalau hadapi perkara ni..waghhh!!! meraung dalam hati jer ler..

Ish .. merepek banyak Plak kan? Ok meh baca:
  1.  Bukak blog- tetiba! Tengah dok syok scroll.. pop.. dia p ke web tah hapa-hapa tah.. macam video kat bawah ni.. (sorry la terbalik.. terpaksalah korang sengetkan leher korang sat)
  2. Aghhhh! (Sure korang pon terkejut n terkedu gak kan? Kalau jd camni)

video
(Maaf terbalik videonyer- terpaksalah korang sengetkan kepala yer- maklumlah amatur baru belajo)

          3.    Ok. Tarik nafas, istighfar banyak2.. Baca Qul Innalillahiwainnailaihira jiuun                    ( Mula-mula kena dulu tu tak sempat baca ni.. gelabah gile you!!) setelah                          hampir  setahun mencari solusi..barulah dua tiga hari lepas terjumpa.

          4.  Cek-punye cek.. tetiba ternampak kat atas tu http://www.fibox
                   5. Carilah apa benda fibox ni
          6.   Last-last dapat tahu rupanye ruangan chating yang dah tak leh guna.. so                  ahkak pon try n error p dekat layout

             7.  Kena klik satu-satu lay-out ?widget yang ada samada kotak tu ada nama ke             tak. better p yang kotak ada tapi takde nama, cek kat situ tengok apa                       isinyer. Cari kod yang ada nama fibox. Rupenyer dia dok ada baik ja kat                         dalam lay out (ahkak sendiri yang creat sebenanrnya dulu..he3 ) tengok                      gambar ja la


   Ahkak pon remove kan gadjet ni




                     Lepas remove.. try view blog www.sentuhansofea.blogspot.com
                   
                    Fuh!! Alhamdulillah dah stabil

 So, Pesanan Ahkak.. pada yg baru n tak pandai cam ahkak ni tak yahla nak boh widget-widget yag ada tarikh luput ni.. sengsara dibuatnyer.. hu

Selamat mencuba


Jangan Lupa dapatkan Nota Tutorial Manik Crumble dengan harga Promosi
kat sini


hak cipta Sentuhan Sofea


SHARE THIS

Facebook Comment

0 ulasan:

Sebarang cadangan, pandangan & komen sangat dialukan bagi menambahbaik mutu blog ini. Terima kasih.